• Källkritik och digital kompetens – Lärarhandledning

    Den här handledningen belyser hur kritiskt tänkande är en central del i den digitala kompetensen och lyfter särskilt de delar av den digitala kompetensen som handlar om informationssökning och källkritik. Publicerad 2022-04-06.

  • Programmering och digital kompetens – Lärarhandledning

    Den här handledningen lyfter programmering som en del av digital kompetens. Den ger dig tips och förslag på hur du med stöd av innehållet i lektionsbanken Digitala lektioner kan arbeta med programmering och digital kompetens i flera olika ämnen i klassrummet. Publicerad 2022-04-06.

  • Teknik och digital kompetens – Lärarhandledning

    Handledningen visar hur kunskap om digital teknik är en del av den digitala kompetens alla behöver. Handledningen lyfter flera perspektiv och ingångar till att undervisa i teknik på ett sätt som stärker elevernas digitala kompetens. Publicerad 2022-04-06.

  • Kom igång med hållbar it

    Hållbar IT är ett begrepp som allt fler har börjat använda sig av. Vid en sökning på nätet möts man exempelvis av många företag, städer och kommuner som säger sig satsa på detta eller som tagit fram en policy kring hållbar IT.

  • Kom igång med CC och GNU-GPL!

    Upphovsrättslicensen Creative Commons innebär att upphovspersoner tillåter andra att använda, sprida, göra om, modifiera och bygga vidare på ett verk, även i kommersiella sammanhang. Publicerad 2017-05-10.

  • Algoritmer

    I denna guide utgår vi från att algoritmers utformning är resultatet av ett samspel mellan teknik och den kultur vi lever i. Det innebär att algoritmer bidrar till att forma villkoren för mycket av det vi gör på nätet, samtidigt som de speglar vår kultur. Genom denna internetguide lär du dig mer om de algoritmer som påverkar oss alla.

  • Introduktion till internet för äldre

    Det här guiden bjuder på tips och pedagogiska insikter för dig som vill hjälpa årsrika släktingar, vänner eller bekanta att dra nytta av nätets många möjligheter. Publicerad 2017-04-04.