.PDF

Nu syns vår kärlek till internet ännu mer

Nu gör vi oss av med krusiduller och förvirrande förkortningar och byter kort och gott namn till Internetstiftelsen. Vi förnyar också webben så den bättre speglar vilka vi är, vad vi gör och vad vi tror på.

Läs mer
Ung tjej skriver i skolan.

Studie: Gymnasieelever är dåliga på källkritik

Många svenska gymnasieelever har svårt för att bedöma om något som står på nätet är sant eller inte – trots att de själva säger sig vara bra på källkritik. Det visar en ny studie gjord av Nordicom vid Göteborgs universitet.

Möt nätets viktigaste språk

Idag är det en självklarhet att i digital skrift kunna få en hjälpande gul hand när man uttrycker sig. De känslofulla symbolerna har tagit nätet med storm, men vad betyder emojierna för vårt samhälle?

Monika ska hjälpa Krokomborna med digitala bestyr

Biblioteket i Änge är ett av Krokom kommuns sex bibliotek där byborna varje vecka framöver kommer kunna få hjälp med digitala spörsmål tack vare kommunens nystartade DigidelCenter.

Visa fler

Loopia tar över .SE Direkt

Loopia köper Internetstiftelsens registrarverksamhet. .SE Direkts kunder får därmed Loopia som registrar för sina domäner.

Digital kompetens

Att kunna hantera digitala verktyg och förstå hur de fungerar är idag en fråga om demokrati. Vi erbjuder utbildningsmaterial för alla som vill höja sin digitala kompetens, oavsett ålder och kunskapsnivå.

Innovation för ett öppet internet

Ett öppet och fritt internet där kommunikation kan ske obehindrat är en grundförutsättning för yttrandefrihet och demokrati. Och för att internet ska fortsätta utvecklas är vi också med och driver och stödjer innovation och forskning.

Så funkar Creative Commons

Kristina Alexanderson från Internetstiftelsen ger en grundläggande genomgång av licenssystemet Creative Commons i denna film.

Vad är en federation?

Identitetsfederationer underlättar för både användare och leverantörer av digitala tjänster. Läs mer om Internetstiftelsens roll som federationsoperatör.

Säker och trygg på internet

Vi vill att alla ska kunna använda internet på ett medvetet och säkert sätt. Därför har vi flera olika satsningar för att stärka kunskapen kring bedrägerier, nätfiske, falska nyheter och andra frågor som rör säkerhet på nätet.

Internetkunskap om säkerhet

Här hittar du mängder av artiklar om hur du använder internet på ett säkert sätt, med bland annat tips och råd från Peter Forsman, säkerhetsexpert på Internetstiftelsen.

Nyckeln till internet

Följ med vår säkerhetschef Anne-Marie Eklund Löwinder till den årliga ceremonin som håller igång internet, i denna dokumentärfilm.

Säker och stabil infrastruktur

En del av Internetstiftelsens säkerhetsarbete är att tillhandahålla och utveckla verktyg för tekniker och administratörer, så att internets infrastruktur blir så stabil och säker som möjligt.