• Kom igång med CC och GNU-GPL!

    Upphovsrättslicensen Creative Commons innebär att upphovspersoner tillåter andra att använda, sprida, göra om, modifiera och bygga vidare på ett verk, även i kommersiella sammanhang. Publicerad 2017-05-10.

  • Algoritmer

    I denna guide utgår vi från att algoritmers utformning är resultatet av ett samspel mellan teknik och den kultur vi lever i. Det innebär att algoritmer bidrar till att forma villkoren för mycket av det vi gör på nätet, samtidigt som de speglar vår kultur. Genom denna internetguide lär du dig mer om de algoritmer som påverkar oss alla.

  • Källkritik på internet

    Öva upp ditt källkritiska tänkande – lär känna källorna du delar och låt ingen lura dig! En kritisk hållning till innehållet på internet borde vara en del av allas digitala vardag, och det finns goda möjligheter att kolla upp saker vi ser på nätet.

  • Ungas integritet på nätet

    Integritet handlar till stor del om att känna efter var ens egna gränser går. Vad är jag beredd att dela med mig? Var går just min gräns? Att prata med barn och unga om integritet och gränser handlar inte om att sätta upp de här gränserna åt dem, utan om att vägleda dem så att de kan fatta mer medvetna beslut. Publicerad 2016-05-19.

  • Skriva för webben

    Den här är en handbok för dig som skriver. Du lär dig hur du med enkla medel anpassar dina texter för otåliga läsare på nätet, och hur du fångar deras uppmärksamhet. Publicerad 2016-04-21.

  • Yttrandefriheten på nätet

    Vad som enligt svensk lag får sägas och visas på internet är ett ständigt omdebatterat ämne. Det gäller även vad yttrandefrihet egentligen är och hur det fungerar på internet. Publicerad 2016-04-20.

  • Vad får man säga på nätet?

    Den här kortguiden innehåller de vanligaste brottsrubriceringarna samt tolv ofta förekommande frågor om yttrandefrihet. Publicerad 2016-04-12.