Stiftelsen .SE byter namn till IIS

Idag byter stiftelsen .SE namn till Internetstiftelsen i Sverige, IIS. Det nya namnet rimmar bättre med vilka vi är och vår domän iis.se som vi har använt i 15 år.

Stiftelsen har sedan den grundades 1997 haft flera beteckningar, men sedan 2006 har vi själva konsekvent arbetat under namnet .SE (Stiftelsen för internetinfrastruktur). Nu väljer vi att byta namn eftersom .SE är en komplicerad konstruktion rent språkligt och att för att vi därtill hela tiden har använt domännamnet iis.se. Sedan 2006 har också mycket hänt med stiftelsens verksamhet. Från att ha varit en renodlad toppdomänadministratör för den svenska toppdomänen har vi blivit allt mer kända för våra framgångsrika Internetsatsningar. Under 2013 tillkom dessutom administrationen av .nu vid sidan av .se.

–När vi tog över driften av toppdomänen .nu blev det allt svårare att heta .SE. Nu byter vi till IIS, ett namn som många i internetsverige känner sig bekväma med, och som tydligare står för vilka vi är: Internetstiftelsen i Sverige, säger Måns Jonasson, varumärkesansvarig IIS.

I samband med namnbytet byter vi också identitet och passar på att gå från ”branded house” till ”house of brands”. Det innebär att alla våra undervarumärken, som Bredbandskollen, Webbstjärnan och Internetdagarna får stå på egna ben i större utsträckning med egna logotyper och identiteter anpassade för respektive målgrupp.

Du hittar vår nya brand book på iis.se.

För mer information kontakta:

Elisabeth Nilsson, pressansvarig på IIS
Telefon: 070-407 58 29
E-post: elisabeth.nilsson@iis.se

Måns Jonasson, varumärkesansvarig på IIS
Telefon: 076 127 00 76
E-post: mans.jonasson@iis.se

Om .SE

Internetstiftelsen i Sverige, IIS, är en oberoende allmännyttig organisation som verkar för positiv utveckling av internet i Sverige. IIS ansvarar för internets svenska toppdomän, .se, med registrering av domännamn samt administration och teknisk drift av det nationella domännamnsregistret. Sedan september 2013 sköter vi också drift och administration för toppdomänen .nu.