Om oss

Internetstiftelsen är en oberoende, affärsdriven och allmännyttig organisation. Vi verkar för ett internet som bidrar positivt till människan och samhället.

Två personer läser på en datorskärm.

Nyhetsbrev från Internetstiftelsen

Cirka en gång i månaden tipsar vi om intressanta evenemang och roliga projekt som vi driver. Se till att du håller dig uppdaterad genom att prenumerera på nyhetsbrevet!

Så jobbar vi

Vi ansvarar för internets svenska toppdomän .se och sköter drift och administration av toppdomänen .nu. Intäkterna finansierar satsningar som gör att människor kan använda internet på bästa sätt, och stimulerar kunskapsdelning och innovation med inriktning på internet. För oss är kvalitet och hållbarhet viktigt i allt vi gör.

Anställda på Internetstiftelsen fikar vid ett bord.

Vi är Internetstiftelsen

Internetstiftelsen är en oberoende, allmännyttig organisation som ansvarar för den svenska toppdomänen .se och driften av toppdomänen .nu. Läs mer om vilka vi är och vad vi gör.

kaffemugg med internetstiftelsen-tryck.

Internetstiftelsens historia

Internetstiftelsen bildades för över 20 år sedan och har sedan dess bytt namn flera gånger. Följ med på vår tidsresa.

Internetstiftelsen mottar diplom för Utmärkelsen Svensk Kvalitet 2018.

Vi har hållbarhet och kvalitet i fokus

För oss är hållbarhet och hög kvalitet självklart. Ett kvitto på det är att vi 2010 och 2018 fick Utmärkelsen Svensk Kvalitet. Läs mer om vårt kvalitetsarbete här.

Kontakt

Tveka inte att höra av dig till oss på Internetstiftelsen. Vi tycker om och tror på internet och brinner för att dela med oss av vår kunskap. Vår vision är att alla i Sverige vill, vågar och kan använda internet.

Man sitter vid ett bord och pratar mobiltelefon.

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter till oss på Internetstiftelsen.

Kvinna intervjuar man

Pressinformation

Vi är experter inom en rad områden som rör internet och digitalisering, som till exempel digital kompetens i skolan, it-säkerhet, digital delaktighet, internets historia, brottslighet kopplad till internet och mycket mer. Vi svarar gärna på frågor!

Neonhjärtan på en vägg.

Styrelse och ledning

Internetstiftelsen har en brett sammansatt styrelse med representanter för både användare och experter inom internetområdet. Ledningsgruppen på Internetstiftelsen består av fem personer, och leds av vd.