Registrera ett domännamn

Det är enkelt att registrera ett eget domännamn! I den här guiden berättar vi hur du gör. Börja med att kolla om namnet du vill registrera är ledigt.

Så registrerar du ett domännamn

1. Sök domännamn

Skriv in domännamnet nedan och klicka på "Sök" för att se om det finns ledigt.

På grund av skyddet av personuppgifter döljs viss information vid en sökning. För innehavare som är privatpersoner/enskild firma visas inga kontaktuppgifter. Här kan du läsa mer om hur du begär att ta del av den information som döljs.

2. Välj återförsäljare

Om adressen är ledig kan du registrera den hos en av Internetstiftelsens återförsäljare. I listan med våra återförsäljare kan du sortera efter hemvistland, samt vilka registreringstjänster och tekniska tjänster de erbjuder.

3. Beställ direkt

När du väl valt återförsäljare genomför du registreringen av domännamnet på återförsäljarens webbplats.

Klart! Nu kan du börja använda ditt nya domännamn.


Byte av återförsäljare för ditt domännamn

Om du inte skulle bli nöjd med din återförsäljare så kan du kan när som helst byta. Så här gör du:

  1. För att byta återförsäljare behöver du auktoriseringskoden, vilket är ett slags lösenord som styrker din identitet och förhindrar att obehöriga byter återförsäljare utan ditt godkännande. Kontakta din återförsäljare för att ta reda på var du hittar auktoriseringskoden. Om du inte har kontaktuppgifter till din återförsäljare kan du söka efter dem nedan.
  2. Vänd dig till din nya återförsäljare och be dem hjälpa till med bytet. Du kommer att bli ombedd att uppge auktoriseringskoden, se punkt 1 ovan.
  3. När bytet är genomfört får du bekräftelse från din nya återförsäljare.

Hitta din återförsäljare

För att få kontaktuppgifterna till din återförsäljare, skriv in ditt domännamn nedan och klicka på "Sök".

Observera! Om du har administrativ, teknisk och/eller avi-kontakt för ditt domännamn kopplas dessa bort från domännamnet när du byter återförsäljare. Meddela din nya återförsäljare vilka eventuella kontakter du vill ha.