Fortbildning för pedagoger

I över tio år har Internetstiftelsen jobbat för att höja den digitala kompetensen i skolan. För närvarande erbjuder vi bland annat kostnadsfria föreläsningar samt fortbildningsmaterial för pedagoger.

Kostnadsfria föreläsningar

Kristina Alexanderson är ansvarig för Internetstiftelsens skolsatsningar och en av landets ledande experter på arbetet med digital kompetens i skolan. Vill du boka Kristina som föreläsare på din lärarkonferens eller något annat större evenemang? Läs mer här!

Lyssna på ett lärandesamtal om distansundervisning

Under våren 2020 ställdes gymnasieskolan om och gick från en dag till en annan till distansundervisning. Lyssna på ett samtal mellan Kristina Alexanderson och Linda Svanberg om distansundervisning.

Fortbildningsmaterial på Digitala lektioner

På Internetstiftelsens öppna digitala lärresurs Digitala lektioner finns lektioner och material som täcker allt som rör digital kompetens och programmering i grundskolan. Där finns också tillhörande fortbildningsmaterial som gör att du kan förbereda och fortbilda dig inför undervisningen i digital kompetens. Läs mer här om hur du tar del av fortbildningsmaterialet.

Fortbilda dig på Internetdagarna

23-24 november

Den 23–24 november bör du passa på att fortbilda dig på Internetdagarna. Då leder Internetstiftelsens Kristina Alexanderson en heldag om digital kompetens i skolan. Deltar gör också medieanalytiker Johanna Koljonen och hjärnforskaren Sissela Nutley.

De senaste sex månaderna har digitaliseringen av skolväsendet accelerat, men vilka är de kunskaper som behövs? Vad krävs för att skolan ska kunna utnyttja digitaliseringens alla möjligheter och skapa digital kompetens? Dessutom gästas Internetdagarna av flera internationella huvudtalare, bland andra teknikpionjären Steve Wozniak, robotforskaren Kate Darling och techfilosofen Tom Chatfield. Missa inte det!

I år är det dessutom ännu enklare och billigare att delta eftersom konferensen blir helt digital. Biljettförsäljningen pågår nu, och priset är 500 kronor per dag exklusive moms. Köp biljett och läs mer om programmet här.