Fortbildning för pedagoger

Vill du utveckla din digitala kompetens? Missa då inte att Internetstiftelsen erbjuder olika typer av fortbildning för dig som ska arbeta med digital kompetens i skolan.

Möt Internetstiftelsen på SETT-dagarna 2022

26–28 april går Skandinaviens största konferens och mässa för modernt och innovativt lärande av stapeln. Som kompetenspartner till SETT-dagarna 2022 kommer du att hitta oss på plats 26–27 april, där vi bjuder på ett program som tar ett brett tag om digital kompetens. Vi kommer ge dig en bredare förståelse för vad som behöver göras inom skolsektorn i stort, och du får dessutom ta del av konkreta tips på hur du kan ta dig an digital kompetens tillsammans med dina elever. Läs mer och köp biljett på Digitala lektioners sajt.

Fortbildningspodd för lärare

I podden Digitala lektioner samtalar Kristina Alexanderson med gäster om hur de arbetar med digital kompetens i sin undervisning. Podden kan användas som underlag för kollegiala samtal i arbetslaget, ämnesgruppen eller i skolans arbete med att utveckla digital kompetens. Till varje avsnitt hittar du frågor, lektionsmaterial och tips på vidare läsning.

Fortbildningsmaterial på Digitala lektioner

På Internetstiftelsens öppna digitala lärresurs Digitala lektioner finns lektioner och material som täcker allt som rör digital kompetens och programmering i grundskolan. Där finns också tillhörande fortbildningsmaterial som gör att du kan förbereda och fortbilda dig inför undervisningen i digital kompetens. Läs mer här om hur du tar del av fortbildningsmaterialet.

Lyssna på ett lärandesamtal om distansundervisning

Under våren 2020 ställdes gymnasieskolan om och gick från en dag till en annan till distansundervisning. Lyssna på ett samtal mellan Kristina Alexanderson och Linda Svanberg om distansundervisning.

Internetdagarna

Lär dig mer på Internetdagarna – en tvådagarskonferens som hålls av Internetstiftelsen. Konferensen äger rum varje höst och du utformar programmet själv. Minst ett av temaspåren har alltid fokus på digital kompetens i skolan. Du får dessutom möjlighet att lyssna till inspirerande keynotetalare och nätverka med andra i branschen eller över branschgränsen. Nästa Internetdagarna äger rum 21–22 november 2022, skriv upp dig på Internetdagarnas intresselista för att bli först med att få programmet för 2022.

Kostnadsfria föreläsningar

Kristina Alexanderson är ansvarig för Internetstiftelsens skolsatsningar och en av landets ledande experter på arbetet med digital kompetens i skolan. Vill du boka Kristina som föreläsare på din lärarkonferens eller något annat större evenemang? Läs mer här!