För alla

Vår vision är att alla i Sverige vill, vågar och kan använda internet. För att det ska bli verklighet krävs kunskap om hur internet och digital teknik fungerar, både vad gäller tekniska aspekter och saker som källkritik och riskmedvetenhet.

Internetkunskap i vardagen

En allt större del av vår vardag flyttar ut på nätet och det gäller även brott och andra tråkigare delar av livet. Men hur gör du för att undvika att drabbas? Och hur kan du bidra till att göra internet till en bättre plats? I vår satsning Internetkunskap finns lättförståelig information om allt från bank-id-bedrägerier till näthat och fake news.

Övervakningskameror hänger utomhus på stolpar

Integritet - få kontroll över ditt digitala liv

Det pratas mer och mer om den personliga integriteten och risken att den kränks på internet. Men vad innebär egentligen integritet och varför är den viktig att skydda? Lär dig mer på internetkunskap.se.

Ett internet för alla

Flera av våra kunskapssatsningar syftar till att göra internet användbart för alla. Bredbandskollen hjälper användare att få internetuppkopplingen hemma att fungera, satsningarna på DigidelCenter ska minska det digitala utanförskapet. Våra guider och rapporter ger fördjupad kunskap för den som vill lära sig mer.

Äldre kvinna i elscooter tar bild med mobil.

Vi stöttar DigidelCenter

DigidelCenter är en plats dit medborgarna kan få hjälp med digital samhällsservice. Här kan du se om din kommun är med.

Tryckmätare.

Bredbandskollen

Har du den hastighet du betalar för? Testa din bredbandsuppkoppling med vårt verktyg.

Händer som skriver på ett tangentbord.

Rapporter och guider

Vi tillhandahåller rapporter och guider som gör det enklare att förstå och använda internets tjänster och som bidrar till ökad digital kompetens.

Allt om internets historia

Välkommen till Sveriges första digitala museum! Här tar vi dig med på en resa genom den svenska internethistorien och berättar om allt från Arpanet till LOL-cats och sociala medier.

Ipad ligger på bord.

Internetmuseum för unga

Varför finns internet? Vilka uppfann det? Och hur gick det till? Här kan du lära dig mer om världens bästa uppfinning.