.PDF

För skolan

Genom digitala lektioner och fortbildning av lärare bidrar Internetstiftelsen till att höja den digitala kompetensen i den svenska skolan. Allt för att barn och lärare ska få möjlighet att fördjupa sig och förstå mer om internet, programmering och digitala tjänster.

Elever arbetar med datorer

Var med i årets Code Week-kampanj!

Digitala lektioners populära Code Week-kampanj är tillbaka! Förra året samlade Sveriges elever och lärare ihop 62 580 kronor till Unicef – hjälp oss slå nytt rekord! Kampanjen pågår under hela oktober.

Nyhetsbrev för skolan

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för skolan så får du information om nya lektioner, utbildningar och alla andra kostnadsfria satsningar vi gör för lärare först av alla!

Godkänn villkoren

Digital kompetens

Vi har utbildningsmaterial om internet och digital teknik för alla åldrar, men vi är särskilt stolta över vår satsning på lektioner för grundskolan. Du som är pedagog kan välja mellan över hundra lektioner lektioner och enkelt sortera dem efter årskurs, ämnesområde och skolämne.
kvinna sitter med mobil.

Digitala lektioner

Digitala lektioner är en fri lärresurs med lektioner som täcker allt som rör digital kompetens i grundskolan.

Lektioner för grundskolan

Här kan du snabbt hitta alla de lektioner vi erbjuder för hela grundskolan. Allt material är framtaget av verksamma lärare och alla lektioner är kopplade till den reviderade läroplanen från 2018. Du får använda materialet på digitala lektioner hur du vill: ladda ner det, bearbeta det eller använd det rakt av som en lektion.
barnhänder på tangentbord

Lektioner för lågstadiet

Här hittar du alla lektioner vi har kring digital kompetens för dig som arbetar på lågstadiet som klass- eller ämneslärare.

Lärare hjälper elev i klassrum.

Lektioner för mellanstadiet

Här hittar du alla lektioner vi har kring digital kompetens för dig som arbetar på mellanstadiet som klass- eller ämneslärare.

Tjej jobbar i klassrum.

Lektioner för högstadiet

Här hittar du alla lektioner vi har kring digital kompetens för dig som arbetar på högstadiet som ämneslärare eller mentor.

Källkritik och programmering

Två färdigheter inom digital kompetens är digital källkritik och programmering. Här har vi samlat några tips på hur du kan arbeta med det tillsammans med dina elever.
Dator och pennskrin på bord.

Arbeta med källkritik

På Digitala lektioner finns det massor av lektioner kring digital källkritik som riktar sig till hela grundskolan.

Dator och elektronik på bord.

Introducera programmering

Läs Kristina Alexandersons tre tips på hur du kan introducera programmeringstekniker i undervisningen.