För skolan

Genom Digitala lektioner och fortbildning av lärare bidrar Internetstiftelsen till att höja den digitala kompetensen i den svenska skolan. Allt för att barn och lärare ska få möjlighet att fördjupa sig och förstå mer om internet, programmering och digitala tjänster.

internetstiftelsens hjärta i mossa

Nyhetsbrev för skolan

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för skolan så får du information om nya lektioner, utbildningar och alla andra kostnadsfria satsningar vi gör för lärare först av alla!

En man står på scenen på SETT-dagarna och pratar inför publik

Fortbildning för lärare

Vill du utveckla din digitala kompetens? Missa då inte att Internetstiftelsen erbjuder olika typer av fortbildning för dig som ska arbeta med digital kompetens i skolan.

Internetstiftelsens tryckta lärarhandledningar.

Lärarhandledningar

Fördjupa dina kunskaper om hur undervisning i källkritik, värdegrund, digitalisering, programmering och teknik stärker dina elevers digitala kompetens med hjälp av våra lärarhandledningar.

Digital kompetens

Vi har utbildningsmaterial om internet och digital teknik för alla åldrar, men vi är särskilt stolta över vår satsning på lektioner för grundskolan. Du som är pedagog kan välja mellan över hundra lektioner och enkelt sortera dem efter årskurs, ämnesområde och skolämne.

Digitala lektioner

Digitala lektioner är en fri lärresurs med lektioner som täcker allt som rör digital kompetens i grundskolan.

Kristina Alexanderson föreläser på SETT-dagarna.

Kostnadsfria föreläsningar

Kristina Alexanderson ansvarar för Internetstiftelsens skolsatsningar, och är en av landets ledande experter på arbetet med digital kompetens i skolan. Vill du att hon ska föreläsa hos er? Läs mer här!

Kristina Alexanderson från Internetstiftelsen.

Podden Digitala lektioner

Lyssna och inspireras när Kristina Alexanderson samtalar med gäster om hur de arbetar med digital kompetens i skolan och om skolans uppdrag att erbjuda digital kompetens för alla.

Lektioner för grundskolan

Digitala lektioner är en öppen digital lärresurs från Internetstiftelsen. Du hittar färdiga lektioner inom olika ämnesområden för alla stadier i grundskolan.

Lärare i klassrum

Lektionspaket i värdegrund

Våra lektioner i värdegrund för de tre stadierna i grundskolan kan du använda direkt i klassrummet eller ha som inspiration när du förbereder din undervisning.

barnhänder på tangentbord

Lektionspaket i digitalisering

Vad innebär digitalisering, och hur påverkar den oss och vår vardag? Digitala lektioner ger eleverna möjlighet att få syn på och förstå vad digitaliseringen och den digitala tekniken innebär för utvecklingen av individ och samhälle.

Ett barn sitter vid ett bord med en laptop framför sig.

Lektionspaket i teknik

Vi använder internet till nästan allt, men hur funkar nätet egentligen och vem uppfann det? Hos oss hittar du färdiga lektionspaket om internets historia, tekniken bakom och vad som krävs för en säker och trygg digital vardag.

Källkritik och programmering

Två färdigheter inom digital kompetens är digital källkritik och programmering. Här har vi samlat några tips på hur du kan arbeta med det tillsammans med dina elever.

Dator och pennskrin på bord.

Arbeta med källkritik

På Digitala lektioner finns det massor av lektioner kring digital källkritik som riktar sig till hela grundskolan.

Dator och elektronik på bord.

Introducera programmering

Lektionen "Varför behöver vi förstå programmering?" som handlar om att skapa en instruktion för att programmera en hiss, ger en introduktion till varför vi behöver förstå programmering.