.FILE

För skolan

Genom digitala lektioner och fortbildning av lärare bidrar Internetstiftelsen till att höja den digitala kompetensen i den svenska skolan. Allt för att barn och lärare ska få möjlighet att fördjupa sig och förstå mer om internet, programmering och digitala tjänster.

Nyhetsbrev för skolan

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för skolan så får du information om nya lektioner, utbildningar och alla andra kostnadsfria satsningar vi gör för lärare först av alla!

Godkänn villkoren
Elever arbetar med datorer

Var med i årets Code Week-kampanj!

Digitala lektioners populära Code Week-kampanj är tillbaka! Utveckla elevernas digitala kompetens samtidigt som ni gör det möjligt för fler att gå i skolan. Kampanjen pågår mellan 21 september och 25 oktober.
En talare står framför en stor publik på konferensen Internetdagarna

Fortbilda dig på Internetdagarna

Den 23–24 november bör du passa på att fortbilda dig på Internetdagarna. Då leder Kristina Alexanderson, ansvarig för Internetstiftelsens skolsatsningar, en heldag om digital kompetens i skolan. Läs mer om programmet och köp biljett på Internetdagarnas webbplats.

Digital kompetens

Vi har utbildningsmaterial om internet och digital teknik för alla åldrar, men vi är särskilt stolta över vår satsning på lektioner för grundskolan. Du som är pedagog kan välja mellan över hundra lektioner och enkelt sortera dem efter årskurs, ämnesområde och skolämne.
kvinna sitter med mobil.

Digitala lektioner

Digitala lektioner är en fri lärresurs med lektioner som täcker allt som rör digital kompetens i grundskolan.

Lektioner för grundskolan

Allt material på Digitala lektioner är framtaget av verksamma lärare och alla lektioner är kopplade till den reviderade läroplanen från 2018. Materialet är uppdelat i olika ämnesområden, och i varje ämne finns flera olika paket med lektioner som på olika sätt hänger ihop. Du får använda materialet hur du vill: ladda ner det, bearbeta det eller använda det rakt av som en lektion.

Lektionspaket i värdegrund

Våra lektioner i värdegrund för lågstadiet, mellanstadiet och högstadiet kan du använda direkt i klassrummet eller ha som inspiration när du förbereder din undervisning.

barnhänder på tangentbord

Lektionspaket i digitalisering

Vad innebär digitalisering, och hur påverkar den oss och vår vardag? Digitala lektioner ger eleverna möjlighet att få syn på och förstå vad digitaliseringen och den digitala tekniken innebär för utvecklingen av individ och samhälle.

Pojke sitter i en soffa och läser på sin laptop som finns i knäet

Skola överallt med Digitala lektioner

Spridningen av coronaviruset gör att distansundervisning kan bli det nya normala för många lärare och elever. Materialet hos Digitala lektioner är lätt att bearbeta så att det passar när eleverna studerar hemifrån.

Källkritik och programmering

Två färdigheter inom digital kompetens är digital källkritik och programmering. Här har vi samlat några tips på hur du kan arbeta med det tillsammans med dina elever.
Dator och pennskrin på bord.

Arbeta med källkritik

På Digitala lektioner finns det massor av lektioner kring digital källkritik som riktar sig till hela grundskolan.

Dator och elektronik på bord.

Introducera programmering

Lektionen "Varför behöver vi förstå programmering?" som handlar om att skapa en instruktion för att programmera en hiss, ger en introduktion till varför vi behöver förstå programmering.

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev!

I vårt nyhetsbrev kan du läsa mer om våra olika satsningar som exempelvis Internetkunskap, Internetmuseum och rapporten Svenskarna och internet. Mer kunskap helt enkelt!

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev!

I vårt nyhetsbrev kan du läsa mer om våra olika satsningar som exempelvis Internetkunskap, Internetmuseum och rapporten Svenskarna och internet. Mer kunskap helt enkelt!

Jag samtycker till att ta emot nyhetsbrev och har tagit del av integritetspolicyn