.PDF
danah boyd

Möt danah boyd – knivskarp expert på sociala medier

I skärningspunkten mellan teknik, samhälle och politik rör sig danah boyd. Som en av årets huvudtalare på Internetdagarna kommer hon visa på de systemförändringar som behövs för att skapa en säkrare och mer sund värld, både teknologiskt och sociologiskt.

Tre personer på Internetdagarna

Internetdagarna fyller 20 år

Internetdagarna har blivit Sveriges viktigaste kunskapsnav för alla som jobbar med internet och digitalisering, men också för alla som älskar nätet. Nu fyller Internetdagarna 20, och årets upplaga blir därför något alldeles extra.

Barn som använder mobiltelefon.

De ska göra barnens röster hörda på nätet

ECPAT Sverige får pengar från Arvsfonden för att hjälpa och stötta barn som fått kränkande bilder och filmer spridda på internet. Både polis och forskare är involverade i projektet.

två elever med mobiltelefon.

Så pratar du med dina barn om internet

Barn är särskilt utsatta på nätet, och det gäller inte minst risken att kränkande bilder sprids och delas utom barnets kontroll. Där måste vuxna vara ett engagerat stöd, och barnets väg ut ur en problematisk situation.

Apple demonstrerar Apple Watch på scen.

Apple vill sköta inloggningen åt dig

Apple trycker hårt på integritet och anonymisering av användardata under sin utvecklarkonferens, och lovar att de inte ens själva kan se sina användares privata information.

Man sitter i soffa med en laptop i knät och hörlurar på huvudet.

Goto 10 – där drömmar och idéer kan växa

Goto 10 är Internetstiftelsens start- och mötesplats för internetrelaterade frågor. Här kan bland annat företag eller projekt som befinner sig i ett tidigt stadie hyra subventionerade kontorsplatser i två år. Nu har det blivit dags för de första hyresgästerna ta nästa steg ut i världen.

Ung tjej använder en mobiltelefon bland skåp.

Fler unga anmäler näthat

Antalet anmälningar av hat och hot på sociala medier har på två år ökat från 25 till 37 procent, visar en ny rapport från Statens Medieråd. Effekten av ett hårt klimat på internet blir att fler avstår från att uttrycka sina åsikter.

Tvådimensionella pixelmoln av blå genomskinlig plast.

Säkerhetskopiera bilderna på mobilen

De flesta använder idag mobilen som sin enda kamera, och det är därför oerhört viktigt att säkerhetskopiera regelbundet. Lär dig mer om hur du på enklaste sätt flyttar upp bilderna till molnet för trygg förvaring.

sida 1 av 4 Nästa sida