.PDF

En av fem tittar på när andra spelar dataspel på nätet

Förr var dataspelande något som utövades i ensamhet framför en skärm. Sedan dess har spelandet utvecklats och idag är det vanligt att titta på andra som livesänder sitt spelande. En femtedel av alla internetanvändare i Sverige gör det, enligt Svenskarna och Internet 2019. Men vad är det som lockar?

Två elever står framför en glasdörr och tittar på en dator.

Så många deltog i årets Code Week-utmaning

Årets Code Week-utmaning är avslutad, och tusentals elever har provat på programmering genom Digitala lektioner. Över 50 000 kronor har också samlats in till Unicef.

övervakningskameror

Oron för att vara övervakad på nätet ökar

Nära hälften av internetanvändarna känner sig övervakade på nätet. Särskilt växer oron över att storföretag som Facebook och Google ska inkräkta på den personliga integriteten. Förtroendet för myndigheter är större, men även här har oron vuxit över tid, enligt Svenskarna och internet 2019.

Pixelhjärtan på vit bakgrund.

Grattis på 50-årsdagen, här är historien om internet

Datorn kraschar, men trots nederlaget är datumet 29 oktober 1969 historiskt. Datorer har nu börjat prata med varandra och det första embryot till internet är ett faktum. Följ med på en snabbresa genom historien när internet fyller 50 år.

Möt Harper Reed – den jonglerande futuristen

Harper Reed har haft sina fingrar med i det mesta vi associerar med dagens internet; politik, teknik, affärer och kreativitet. I november är han en av huvudtalarna på Internetdagarna och lovar att berätta hur vi ska göra för att överleva.

Kvinna med hörlurar och förkläde står vid bordsskiva framför ett fönster på Goto10 och använder en dator.

Meningsfull tid i rapporten Svenskarna och internet 2019

Nästan alla i Sverige använder internet – men hur meningsfull är tiden vi spenderar där? I rapporten Svenskarna och internet 2019 frågar vi för första gången om meningsfullhet, och det syns stora skillnader mellan olika aktiviteter. Tid på sociala medier tycker bara var fjärde är meningsfull.

sida 1 av 5 Nästa sida