.PDF

För domännamnsbranschen

Internetstiftelsen erbjuder tjänster, stöd och hjälp för dig som jobbar i domännamnsbranschen, till exempel som registrar eller med DNS. Här hittar du även statistik, teknisk information och driftinformation som rör våra domäner och vår verksamhet.

Statistik och tjänster

För dig som är återförsäljare, registrar, tillhandahåller vi statistik, tjänster och en alldeles egen webbplats, registrarwebben.

Våra tjänster

Här hittar du ett antal tjänster för att hjälpa dig kontrollera hur din webbplats mår, hitta information om domäninnehavare och mycket annat.

Statistik om branschen

Vi publicerar dagsaktuell statistik om allt från tillväxttal under den svenska toppdomänen till återförsäljarfördelning.

Registrarwebben

Du som är återförsäljare (registrar) hittar här all information och alla verktyg du behöver för att hantera ditt registrarkonto.

Teknisk information och verktyg

Här kan du som ansvarar för DNS-drift hitta nyttig information och verktyg som hjälper dig att hålla en hög kvalitet på din tjänst. Du hittar även driftinformation och driftstatus för våra tekniska system.

Zonemaster

Ge din domän en komplett hälsoundersökning! Zonemaster hjälper dig att kontrollera hur din webbplats mår. På köpet får du dessutom en bättre förståelse för hur domämnamnssystemet (DNS) fungerar.

Testverksamhet

Internetstiftelsen har uppdraget av ICANN att fungera som teknisk testorganisation.

Tekniska artiklar

Du som vill fördjupa dig i Registry Services arbete hittar här mängder av tekniska artiklar om allt från DNSSEC till xmlint.