För domännamnsbranschen

Internetstiftelsen erbjuder tjänster, stöd och hjälp för dig som jobbar i domännamnsbranschen, till exempel som registrar eller med DNS. Här hittar du även statistik, teknisk information och driftinformation som rör våra domäner och vår verksamhet.

Statistik och tjänster

För dig som är återförsäljare, registrar, tillhandahåller vi statistik, tjänster och en alldeles egen webbplats, registrarwebben.

Olika verktyg ligger på bord.

Våra tjänster

Här hittar du ett antal tjänster för att hjälpa dig kontrollera hur din webbplats mår, hitta information om domännamnsinnehavare och mycket annat.

Staplar ligger ordnade i snö.

Statistik om branschen

Vi publicerar dagsaktuell statistik om allt från tillväxttal under den svenska toppdomänen till återförsäljarfördelning.

Händer håller upp pixelhjärta.

Registrarwebben

Du som är återförsäljare (registrar) hittar här all information och alla verktyg du behöver för att hantera ditt registrarkonto.

Teknisk information och verktyg

Här kan du som ansvarar för DNS-drift hitta nyttig information och verktyg som hjälper dig att hålla en hög kvalitet på din tjänst. Du hittar även driftinformation och driftstatus för våra tekniska system.

Två sticklingar med rötter

Zonemaster

Ge din domän en komplett hälsoundersökning! Zonemaster hjälper dig att kontrollera hur din webbplats mår. På köpet får du dessutom en bättre förståelse för hur domämnamnssystemet (DNS) fungerar.

De fyra i DNS-Labs-teamet har möte runt ett bord i ett konferensrum.

DNS-Labs

DNS-Labs är Internetstiftelsens team för forskningssamarbeten och utveckling av nya lösningar inom domännamnssystemet (DNS). Se vad de jobbar med just nu på deras engelska sajt.

Sladdar

Tekniska artiklar

Du som vill fördjupa dig i DNS-Labs arbete hittar här olika tekniska artiklar om allt från DNSSEC till xmlint.