internetstiftelsens hjärta i mossa

Carl Piva blir ny vd för Internetstiftelsen

2 min läsning

Carl Piva blir ny vd för Internetstiftelsen, en oberoende, affärsdriven och allmännyttig organisation. Han tillträder den 6 april 2021.

Internetstiftelsens kommande vd heter Carl Piva. Han arbetar idag i koncernledningen på Eniro som ansvarig för produktutveckling.

– Carl Piva är en framgångsrik ledare med en stor passion för samhällsfrågor och med en gedigen internationell bakgrund. Jag är övertygad att han kommer att bidra starkt till att utveckla Internetstiftelsen så att flera ska vilja, våga och kunna använda internet, som är vår vision, säger Ylva Hambraeus Björling, styrelseordförande för Internetstiftelsen.

Carl Piva har tidigare suttit i ledningen för TM Forum, en av världens största medlemsorganisationer för telekomoperatörer och dess leverantörer, där han bland annat drivit deras Smart City-initiativ. Han har även suttit i ledningen för nordiska konsultbolag, och har arbetat med strategi och försäljning hos amerikanska it-jättar som IBM och CA Technologies. Sedan förra året arbetar Carl Piva som ansvarig för produktutveckling på Eniro Group, där han etablerat en lönsam produktportfölj och varit en del av bolagets finansiella och affärsmässiga transformation.

– Jag har den största respekt för Internetstiftelsen och den samhällskritiska roll stiftelsen har. Att få leda och vara del av detta viktiga samhällsbyggande uppdrag med så många duktiga kollegor och partners kommer bli en fantastiskt spännande utmaning, säger Carl Piva.

Carl Piva, kommande vd på Internetstiftelsen.

Danny Aerts, Internetstiftelsens nuvarande vd, meddelade i slutet av april i år att han väljer att sluta som vd efter snart 15 år på posten.

Carl Piva tillträder tjänsten som vd på Internetstiftelsen den 6 april 2021.

För mer information

Olle Hallberg, pressansvarig, Internetstiftelsen
072-003 29 91 (ej sms)
olle.hallberg@internetstiftelsen.se

Om Internetstiftelsen

Internetstiftelsen är en oberoende, affärsdriven och allmännyttig organisation. Vi verkar för ett internet som bidrar positivt till människan och samhället.

Vi ansvarar för den svenska toppdomänen .se och för driften av toppdomänen .nu. Intäkterna från affärsverksamheten finansierar en rad satsningar inom forskning och utbildning i syfte att internetanvändare i Sverige ska kunna vidareutveckla sin användning på ett medvetet sätt, samt ge kunskap om internetanvändningen i Sverige och digitaliseringens påverkan på samhället.

Exempel på våra satsningar är start- och mötesplatsen Goto 10, rapporten Svenskarna och Internet, lärresursen Digitala lektioner, konferensen Internetdagarna och mätverktyget Bredbandskollen. Vår vision är att alla i Sverige vill, vågar och kan använda internet.