Internetstiftelsen får medel från regeringen för att sprida digital delaktighet till fler

1 min läsning

Internetstiftelsen är initiativtagare till det DigidelCenter som redan i dag finns på Motala bibliotek. En lyckad satsning som med framgång hjälper kommuninvånare med digitala tjänster och färdigheter. Med de beviljade medlen från regeringen ska Internetstiftelsen nu vidareutveckla konceptet och sprida det till fler orter.

– Det är väldigt glädjande att se regeringens engagemang i frågor kring digital delaktighet. Det här innebär att vi kan rulla ut konceptet till fler kommuner redan i år, säger Internetstiftelsens vd Danny Aerts.

Bidraget är på 9 600 000 kronor och ska gå till att främja och bistå kommuner i etablerandet av 5–10 lätt tillgängliga, fysiska och bemannade DigidelCenter. Etableringen ska syfta till att stärka kommuninvånares möjligheter att öka sin digitala kompetens samt få hjälp med digitala tjänster och teknik för att aktivt kunna välja digitala alternativ.

– Jag har själv besökt Motala och är väldigt imponerad av verksamheten där. Digidelcentret är en mötesplats där människor som känner sig ovana med den nya tekniken får hjälp att lösa problem eller komma igång med att använda digitala tjänster. Det är Sverige när det är som bäst, säger digitaliseringsminister Peter Eriksson.

Internetstiftelsen kommer nu att förbereda en utlysning som öppnas i augusti och där alla kommuner är välkomna att söka medel. Mer information om processen kommer att läggas upp på Internetstiftelsens webbplats inom kort.

Mer om DigidelCenter i Motala

För mer information

Elisabeth Standár, Pressansvarig Internetstiftelsen
E-post: redaktion@internetstiftelsen.se

Carl-Martin Vikingsson, Pressekreterare hos bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson
Telefon (växel) 08-405 10 00
E-post: Carl-Martin.Vikingsson@regeringskansliet.se