Klassrum med elever som använder datorer.

Internetstiftelsen ny partner till skolkonferensen SETT

2 min läsning

Internetstiftelsen blir kompetenspartner till konferensen och mässan SETT, som samlar lärare, förskollärare, fritidslärare, pedagoger skolledare och leverantörer på Kistamässan i Stockholm den 21-23 april.

I år är Internetstiftelsen kompetenspartner till SETT, Skandinaviens största konferens för modernt och innovativt lärande. Lärare från hela Sverige möts på SETT för att få inspiration och ta del av de senaste trenderna inom skolans och förskolans värld.

Internetstiftelsen arrangerar programpunkter som handlar om digital kompetens. Det blir ett brett utbud med föreläsare, från hjärnforskaren Sissela Bergman Nutley – till lärare som praktiskt ger en bild av hur de arbetar i klassrummet för att stärka elevernas digitala kompetens. Internetstiftelsen kommer även att ha en monter i mässdelen där besökare har möjlighet att träffa experter och lära sig mer om satsningarna. 

– Internetstiftelsen verkar för ett internet som bidrar positivt till människa och samhälle genom att ge användare kunskap om nätet, dess historia och vilka möjligheter det erbjuder idag. Genom våra satsningar på Digitala lektioner och fortbildningsdagar vill ge både elever och pedagoger möjlighet att bättre förstå digitala tjänster. SETT är en viktig mötesplats för skolan och i vår roll som kompetenspartner får vi en fantastisk möjlighet att träffa och ta del av erfarenheter från pedagogerna på plats, samtidigt som vi kan vi dela med oss av vår kunskap, säger Jannike Tillå, affärsområdes -och kommunikationschef på Internetstiftelsen.

SETT står för “Scandinavian Educational Technology Transformation” och konferensen äger rum på Kistamässan den 21–23 april 2020. Easyfairs och Meet In Grid är arrangörer.

Läs mer om Internetstiftelsens deltagande på Sett.

För mer information

Olle Hallberg, pressansvarig, Internetstiftelsen
072-003 29 91 (ej sms)
olle.hallberg@internetstiftelsen.se

Om Internetstiftelsen

Internetstiftelsen är en oberoende, affärsdriven och allmännyttig organisation. Vi verkar för ett internet som bidrar positivt till människan och samhället.

Vi ansvarar för den svenska toppdomänen .se och för driften av toppdomänen .nu. Intäkterna från affärsverksamheten finansierar en rad satsningar inom forskning och utbildning i syfte att internetanvändare i Sverige ska kunna vidareutveckla sin användning på ett medvetet sätt, samt ge kunskap om internetanvändningen i Sverige och digitaliseringens påverkan på samhället.

Exempel på våra satsningar är start- och mötesplatsen Goto 10, rapporten Svenskarna och Internet, lärresursen Digitala lektioner, konferensen Internetdagarna och mätverktyget Bredbandskollen. Vår vision är att alla i Sverige vill, vågar och kan använda internet.