Kvinna sitter på Goto 10 och tar en selfie

Internetstiftelsen öppnar kostnadsfri mötesplats i Linköping för alla som älskar internet

3 min läsning

Linköping blir den tredje staden där Internetstiftelsen öppnar mötesplatsen Goto 10. Här kan besökare kostnadsfritt arbeta, genomföra möten, ta del av eller själva arrangera evenemang, använda 3d-skrivare, spela in poddar och utvidga sina nätverk.

Nu står det klart att Linköping blir den tredje staden, efter Stockholm och Malmö, där Internetstiftelsen öppnar mötesplatsen Goto 10.

Många känner igen Internetstiftelsen från rapporten Svenskarna och internet eller mätverktyget Bredbandskollen. Men det är långt ifrån allt som stiftelsen gör. I mer än 20 år har man arbetat med att främja internets utveckling genom olika satsningar. En av dessa är Goto 10, en kostnadsfri och inkluderande mötesplats för evenemang, meetups, hackatons, arbete och spontana möten för internetrelaterade frågor och idéer.

Linköping valt med omsorg

Goto 10 etableras i fastigheten Collegium i Linköping Science Park i anslutning till universitetet. Att det blir just Linköping är valt med stor omsorg.

– Linköping är en av de ledande städerna vad gäller it och teknik och här satsar man på att bli ännu större inom teknisk innovation. Med ett stort och levande universitet och många företag och utvecklingsmiljöer som arbetar med digitalisering, är det en perfekt plats för Goto 10 att vara med och bidra i ekosystemet, säger Jannike Tillå, affärsområdes- och kommunikationschef på Internetstiftelsen.

– Att vi kan göra detta i samarbete med bland annat Linköpings kommun och Linköping Science Park ger oss goda möjligheter att snabbt och effektivt etablera Goto 10 och på så sätt skapa förutsättningar för internetintresserade Linköpingsbor att ta nästa kliv – oavsett om det är en idé som ska testas eller ett företag i sin linda, säger Jannike Tillå.

I Malmö öppnade Goto 10 under 2020. Nu är det snart Linköpings tur.

Detta är Goto 10

Goto 10 är en mötesplats för alla som älskar internet. Det första öppnade i Stockholm 2017 och det andra i Malmö 2020. Totalt är det över 16 000 medlemmar som tillsammans har genomfört över tusen evenemang och spelat in cirka 900 poddavsnitt.

I Linköping kommer Goto 10 att bestå av cirka 700 kvadratmeter, fördelade på tre plan. Här finns en öppen arbetslounge, avskilda telefonrum och ytor som möjliggör för medlemmar att hålla egna evenemang. Det finns även utrustning för att spela in poddar eller göra 3d-utskrifter. Allt som behövs för att vistas i och nyttja lokalerna och utrustningen är ett kostnadsfritt medlemskap.

Goto 10 i Linköping är planerat att öppna sommaren 2022. Adressen är Teknikringen 7 i fastigheten Collegium. 

För mer information

Olle Hallberg, pressansvarig, Internetstiftelsen
070-689 11 91
olle.hallberg@internetstiftelsen.se

Om Internetstiftelsen


Internetstiftelsen är en oberoende, affärsdriven och allmännyttig organisation. Vi verkar för ett internet som bidrar positivt till människan och samhället.

Vi ansvarar för internets svenska toppdomän .se och sköter drift och administration av toppdomänen .nu. Intäkterna från affärsverksamheten finansierar en rad satsningar i syfte att möjliggöra att människor kan nyttja internet på bästa sätt, och stimulera kunskapsdelning och innovation med inriktning på internet.

Exempel på våra satsningar är start- och mötesplatsen Goto 10, rapporten Svenskarna och Internet, lärresursen Digitala lektioner, konferensen Internetdagarna och mätverktyget Bredbandskollen. Vår vision är att alla i Sverige vill, vågar och kan använda internet.