Loopia förvärvar .SE Direkt av Internetstiftelsen

3 min läsning

.SE Direkt har varit en del av Internetstiftelsens verksamhet sedan 2009 och är deras egen registrarverksamhet, alltså återförsäljare av domännamn. I oktober kungjorde Internetstiftelsen beslutet att sälja .SE Direkt och började ta emot anbud från olika intressenter. Efter en gedigen genomlysning av samtliga intressenter är nu processen klar och det blir Loopia som köper verksamheten.

– .SE Direkt har i dagsläget ett begränsat tjänsteutbud och vi har sedan starten 2009 haft en minskande kundstock. Vi har nu nått en punkt där vi måste investera i en ny teknisk infrastruktur om vi ska kunna erbjuda våra kunder en fortsatt stabil och pålitlig tjänst. Samtidigt finns det en risk för att .SE Direkt får svårt att vara lönsam på sikt. Därför har Internetstiftelsen beslutat att det är bättre för samtliga att avyttra .SE Direkt till ett företag som bättre kan ta hand om våra kunder, även på lång sikt, säger Danny Aerts, vd på Internetstiftelsen.

Loopia har idag över 225 000 kunder och är ledande i Sverige inom domännamn och webbhotell.

– Det här ger oss möjlighet att hjälpa ännu fler privatpersoner och företag till en trygg och framgångsrik närvaro på internet. Uppköpet av .SE Direkt är också en viktig del i Loopias strategi att konsolidera domännamns- och webbhotellsmarknaden i Norden, säger Jimmie Eriksson, vd på Loopia.

Flytten av .SE Direkts kunder till Loopia påbörjas den 12 februari. Kunder som har .SE Direkt som sin registrar behöver inte göra något i samband med flytten, och alla domännamn kommer att fortsätta fungera som vanligt. 

– Loopia är en trygg och respekterad svensk registrar med lång erfarenhet i branschen. Vi är säkra på att de kommer att kunna ge .SE Direkts kunder en bra service både på kort och på lång sikt, säger Danny Aerts, vd på Internetstiftelsen.

I och med Loopias förvärv av .SE Direkt får kunder ett större utbud av tjänster och paketlösningar de kan välja mellan. 

– Vi ser fram emot att inom kort kunna erbjuda kunderna hos .SE Direkt en fortsatt stabil och kvalitativ administration av domännamn samt öka tillgängligheten till support på kvällar och helger. Dessutom blir det nu enklare för kunderna att komplettera med fler toppdomäner och att lägga till populära tjänster som e-post och hemsida kopplat till sitt domännamn. Som leverantör av webbhotell och domännamn fokuserar vi fullt ut på att göra det så enkelt som möjligt för kunden att hantera sina domäner, e-post och hemsida, säger Jimmie Eriksson, vd på Loopia.

Om Loopia

Loopia AB som är en del av Loopia Group är ett av Sveriges största och snabbast växande webbhotell med verksamhet i Sverige, Norge och Serbien. Företaget erbjuder innovativa lösningar för hantering av domännamn, webbplatser och e-post till både privatpersoner och företag. Pålitliga tjänster med engagerad personal till konkurrenskraftiga priser. 

Loopia AB ingår i Loopia Group som också innefattar varumärket Active 24 med verksamheter i centraleuropa. Med förvärvet av SE Direkt hjälper Loopia Group närmare en halv miljon företag och privatpersoner att lyckas på Internet.

För mer information se www.loopia.se

Om Internetstiftelsen

Internetstiftelsen är en oberoende, affärsdriven och allmännyttig organisation. Vi verkar för ett internet som bidrar positivt till människan och samhället.

Vi ansvarar för den svenska toppdomänen .se och för driften av toppdomänen .nu. Intäkterna från affärsverksamheten finansierar en rad satsningar inom forskning och utbildning i syfte att internetanvändare i Sverige ska kunna vidareutveckla sin användning på ett medvetet sätt och att ge kunskap om internetanvändningen i Sverige och digitaliseringens påverkan på samhället. 

Exempel på våra satsningar är start- och mötesplatsen Goto 10, rapporten Svenskarna och Internet, Digitala lektioner, konferensen Internetdagarna och mätverktyget Bredbandskollen. Vår vision är att alla i Sverige vill, vågar och kan använda internet.

Talespersoner

Danny Aerts, vd Internetstiftelsen
Telefon: 070 990 54 89
E-post: danny.aerts@internetstiftelsen.se

Jimmie Eriksson, vd Loopia
Telefon: 070 227 74 79
E-post: jimmie.eriksson@loopia.se