Sök pengar från Internetfonden till ditt teknikprojekt

1 min läsning

Från och med den 1 december kan du söka pengar från Internetfonden. Vi letar just nu efter teknikprojekt att stödja, kring temat internets infrastruktur. Utlysningen vänder sig speciellt till dig som har en teknisk idé som kan bidra till ett snabbare, tryggare och säkrare internet.

Exempel på lämpliga områden är tekniska byggstenar såsom nätverksprotokoll, tjänster, standarder och verktyg som är del av verktygslådan som får internet att fungera och utvecklas.

Både forskning och mer tillämpade projekt är välkomna att ansöka, det viktiga är att resultaten kan komma många till nytta. Finansierade projekt kan få upp till 400 000 kronor under max ett år. Ansökan är öppen fram till den 1 mars 2018. Läs mer här.

Bestäm en tid och kom förbi Goto 10 i Hammarby Sjöstad i Stockholm, så kan vi svara på dina frågor eller gå igenom din ansökan tillsammans.

Om Internetfonden

Internetfonden delar utlysningar ut pengar till projekt som på olika sätt syftar till positiv utveckling av internet. Bakom Internetfonden står Internetstiftelsen i Sverige, IIS som administrerar den svenska toppdomänen .se. Överskottet av domännamnsintäkterna går till att finansiera olika satsningar som främjar internetutvecklingen i Sverige, en av dem är Internetfonden.