Rymdteknolog och entreprenörsstjärna tilldelas stipendium

2 min läsning

Tillsammans med Stellar Capacity delar Internetstiftelsen ut stipendium till Stellar Executive Program. Det delas ut till två digitala entreprenörer som ges möjlighet att utveckla sitt digitala ledarskap och lära sig att tänka nytt kring innovation, organisation, affärs- och verksamhetsmodeller.

Ansökan stängde 11 februari och nu har Internetstiftelsen glädjen att meddela att Assiye Süer och Karolina Lisslö Gylfe tilldelas varsitt stipendium med följande motivering;

Motivering

Båda stipendiater har lagt en unik grund inom sitt entreprenöriella företagande. Assiye har genom sitt bolag ”Swedish Space Technologies” riktat in sig på produktutveckling med hjälp av rymdteknologi. Karolina driver, genom den digitala utbildningsplattformen ”Mattecentrum”, läxhjälp till unga på riksnivå där de får en viktig start för odlandet av framtidens färdigheter.

Assiye och Karolina vill genom sitt entreprenörskap bidra till en positiv samhällsutveckling och båda har en visionär utblick och siktet inställt på att skala upp sina respektive verksamheter. Därför kommer programmets insikter, verktyg och nätverk att kunna erbjuda en god plattform för deras fortsatta arbete.

– En viktig del av vår verksamhet är att på olika sätt främja innovation, idéer och möten som bidrar till kunskap och en dialog kopplad till internet. Vi tycker att Stellar Capacitys utbildning i digital transformation och ledarskap är ett bra exempel på när dessa teman möts och vi är stolta och glada över att kunna ge Assiye och Karolina möjlighet att delta i Stellar Executive Program, säger Jannike Tillå, affärsområdes- och kommunikationschef på Internetstiftelsen.

Internetstiftelsen jobbar för att möjliggöra innovation och driva användningen av internet framåt. Det gör vi bland annat genom mötesplatsen Goto 10 och konferensen Internetdagarna, där vi erbjuder inkluderande ytor för meetups, hackatons, arbete och spontana möten kring internetrelaterade frågor och idéer.

För ytterligare kontakt

Jannike Tillå, Kommunikations- och affärsområdeschef, Internetstiftelsen
Telefon: 072 - 585 61 70
E-post: jannike.tilla@internetstiftelsen.se

Claudia Olsson, Stellar Capaciy
Telefon: 070 - 439 19 75
E-post:  claudia@stellarcapacity.com

Om Internetstiftelsen

Internetstiftelsen är en oberoende, affärsdriven och allmännyttig organisation. Vi verkar för ett internet som bidrar positivt till människan och samhället.

Vi ansvarar för den svenska toppdomänen .se och för driften av toppdomänen .nu. Intäkterna från affärsverksamheten finansierar en rad satsningar inom forskning och utbildning i syfte att internetanvändare i Sverige ska kunna vidareutveckla sin användning på ett medvetet sätt, samt ge kunskap om internetanvändningen i Sverige och digitaliseringens påverkan på samhället.

Exempel på våra satsningar är start- och mötesplatsen Goto 10, rapporten Svenskarna och Internet, lärresursen Digitala lektioner, konferensen Internetdagarna och mätverktyget Bredbandskollen. Vår vision är att alla i Sverige vill, vågar och kan använda internet.

Om Stellar Capacity

Exponential AB är ett globalt företag specialiserat på strategisk rådgivning, analys och utbildning relaterad till digital transformation och kontinuerligt lärande. Genom vårt team av experter, och vår multidisciplinära utbildningsplattform – Stellar Capacity – utbildar och inspirerar vi ledare och medarbetare att lära sig hantera och driva digitalt förändringsarbete.

Våra olika program påwww.stellarcapacity.com belyser möjligheter kopplade till framtidens affärs- och verksamhetsmodeller och ger konkreta insikter i digitalt ledarskap.