IIS rekryterar Jannike Tillå från Bonnier

2 min läsning

IIS rekryterar Jannike Tillå till den nya rollen som stiftelsens Chief Communications and Outreach Officer. Jannike har jobbat med digital utveckling och förändringsprojekt i över 15 år och kommer närmast från tjänsten som Head of Insights and Development på Bonnier AB där hon jobbat med koncernövergripande frågor.

Som ny chef på IIS kommer Jannikes roll vara att driva och utveckla arbetet med IIS främjandeverksamhet där satsningar som skoltävlingen Webbstjärnan, Bredbandskollen, Barnhack och Internetmuseum ingår.

– Vi är väldigt glada att nu kunna förstärka IIS med Jannike Tillå. Hennes erfarenhet av strategiskt arbetet inom mediebranschen och hennes kompetens inom digital affärsutveckling, kundinsikt, och CRM kommer att bidra till att våra olika satsningar kan nå och komma ännu fler till nytta, säger Danny Aerts, vd på IIS.

Varje år satsar IIS mellan 60 och 80 miljoner kronor på sin främjandeverksamhet. Målet är att bidra till en positiv utveckling av internet i Sverige. Satsningarna finansieras av intäkter från stiftelsens affärsverksamhet – varav den största är driften av toppdomänen .se. Alla som har en .se-domän bidrar alltså till stiftelsens olika internetutvecklande satsningar.

– Jag är både glad och stolt över att ha fått förtroendet att ansvara för den internetfrämjande verksamheten och kommunikationen på IIS. Jag ser mycket fram emot att tillsammans med kompetenta och engagerade medarbetare vidareutveckla en fantastisk verksamhet som verkligen gör skillnad och bidrar positivt till utvecklingen av ett internet i Sverige.

För mer information:

Elisabeth Nilsson, pressansvarig IIS
Mejl: redaktion@internetstiftelsen.se

Om IIS

Internetstiftelsen i Sverige, IIS, är en oberoende allmännyttig organisation som verkar för positiv utveckling av internet i Sverige. IIS ansvarar för internets svenska toppdomän, .se, med registrering av domännamn samt administration och teknisk drift av det nationella domännamnsregistret. Intäkterna från affärsverksamheten finansierar en rad olika satsningar på att utveckla användningen av internet i Sverige.