Kontorsyta på Goto 10 Malmö.

Nu öppnar en mötesplats i Malmö för alla som älskar internet

2 min läsning

Goto 10 är namnet på en kostnadsfri mötesplats för evenemang, meetups, hackatons, arbete och möten om allt som rör internet. Fredag den 23 oktober öppnar Internetstiftelsen dörrarna till Goto 10 i Slagthuset i Malmö.

I mer än 20 år har den oberoende och allmännyttiga organisationen Internetstiftelsen arbetat med att främja internets utveckling genom olika satsningar. Med Goto 10 vill Internetstiftelsen sänka trösklarna både för de som vill utveckla sig själva eller sin idé, och för de som vill dela med sig av sin kunskap inom internetrelaterade ämnen. Nu öppnar Goto 10 i Slagthuset i Malmö.

Första gången i ny stad

Goto 10 etablerades i Stockholm redan 2017 och sedan starten har fler än 11 000 personer blivit medlemmar och cirka 1 000 evenemang har genomförts. Detta är första gången Internetstiftelsen öppnar Goto 10 i en ny stad.

– Att det blev just Malmö kändes givet. Här sjuder aktivitet och stan rankas högt när det kommer till vilket stöd nystartade teknikföretag kan få. Och vi ser en stor fördel med flera universitet i regionen och närheten till kontinenten. Vi tror att när människor från olika bakgrunder och med olika kunskaper möts så växer idéer, säger Jannike Tillå, affärsområdes- och kommunikationschef på Internetstiftelsen.

Internetstiftelsen samarbetar med Mindpark, som etablerar ett nytt coworking space i samma byggnad.

Stort intresse innan öppning

På Goto 10 i Malmö finns en arbetslounge där medlemmar kan sitta och arbeta. Här finns avskilda mötes- och telefonrum, och lokalytor för att hålla egna evenemang. Det finns utrustning för de som vill spela in poddar eller göra 3D-utskrifter. Allt som behövs för att vistas i och nyttja lokalerna och utrustningen är ett kostnadsfritt medlemskap.

Redan innan öppnandet har fler än 400 personer blivit medlemmar på Goto 10 i Malmö via webben och över 50 evenemang är redan inplanerade av engagerade medlemmar. Evenemangen sker både fysiskt och digitalt. Det handlar om allt från programmeringskurser för unga, möten med innovationsmyndigheten Vinnova, dragningar om framtidens robotar, eller föreläsningar om effektivt distansarbete.

Öppnar fredag den 23 oktober

Goto 10 i Malmö ligger på Carlsgatan 12A, i Slagthuset i Nyhamnen. Fredag den 23 oktober klockan 9.00 öppnas dörrarna för allmänheten.

Press hälsas välkomna.

Riktlinjer med anledning av covid-19: https://www.goto10.se/malmo/oppettider-pa-goto-10-malmo/#corona-malmo

För intervjuer eller information

Olle Hallberg, pressansvarig, Internetstiftelsen
072-003 29 91 (ej sms)
olle.hallberg@internetstiftelsen.se

Om Internetstiftelsen

Internetstiftelsen är en oberoende, affärsdriven och allmännyttig organisation. Vi verkar för ett internet som bidrar positivt till människan och samhället.

Vi ansvarar för den svenska toppdomänen .se och för driften av toppdomänen .nu. Intäkterna från affärsverksamheten finansierar en rad satsningar inom forskning och utbildning i syfte att internetanvändare i Sverige ska kunna vidareutveckla sin användning på ett medvetet sätt, samt ge kunskap om internetanvändningen i Sverige och digitaliseringens påverkan på samhället.

Exempel på våra satsningar är start- och mötesplatsen Goto 10, rapporten Svenskarna och Internet, lärresursen Digitala lektioner, konferensen Internetdagarna och mätverktyget Bredbandskollen. Vår vision är att alla i Sverige vill, vågar och kan använda internet.