En robot hälsar besökare välkomna.

Nu öppnar mötesplatsen Goto 10 i Linköping

2 min läsning

Linköping är den tredje staden i Sverige där Internetstiftelsen öppnar mötesplatsen Goto 10. Här kan besökare kostnadsfritt arbeta, genomföra möten, ta del av eller själva arrangera evenemang, använda 3d-skrivare, spela in poddar och utvidga sina nätverk.

På tisdagen 6 september inviger Internetstiftelsen mötesplatsen Goto 10 i Linköping.

– Internetstiftelsen har i mer än 20 år arbetat med att främja internets utveckling genom olika satsningar. Goto 10 är precis en sådan satsning. Här kan människor mötas och utvecklas, och dela sin kunskap med andra. Linköping är en perfekt plats för Goto 10, med sitt universitet, många innovativa företag och utvecklingsmiljöer, och med sin starka koppling till it och teknik, säger Carl Piva, vd, Internetstiftelsen.

Goto 10 i Linköping ligger i Mjärdevi i Linköping Science Park i anslutning till universitetet. Lokalen består av cirka 700 kvadratmeter, fördelade på tre plan. Här finns en öppen arbetslounge, avskilda telefonrum och ytor som möjliggör för medlemmar att hålla egna evenemang. Det finns även utrustning för att spela in poddar eller göra 3d-utskrifter. Allt som behövs för att vistas i och nyttja lokalerna och utrustningen är ett kostnadsfritt medlemskap.

– Linköping har mött oss med positiv energi och en framåtlutande anda. Redan innan öppningen har vi märkt att många här ser fram emot Goto 10 och att det kommer att fylla en naturlig plats i ekosystemet. Vi längtar efter att ta del av alla de evenemang och idéer som kommer att spira från Goto 10, säger Jannike Tillå, affärsområdes- och kommunikationschef, Internetstiftelsen.

Det första Goto 10 öppnade i Stockholm år 2017 och det andra i Malmö år 2020. Totalt är det över 18 000 medlemmar som tillsammans har genomfört över tusen evenemang och spelat in cirka 900 poddavsnitt.

Goto 10 i Linköping invigs den 6 september och är öppet för allmänheten från och med den 7 september. Adressen är Teknikringen 7 i fastigheten Collegium.

Läs mer om Goto 10 på webbplatsen https://www.goto10.se/.

För mer information

Olle Hallberg, pressansvarig, Internetstiftelsen
070-689 11 91 (ej sms)
olle.hallberg@internetstiftelsen.se

Om Internetstiftelsen

Internetstiftelsen är en oberoende, affärsdriven och allmännyttig organisation. Vi verkar för ett internet som bidrar positivt till människan och samhället.

Vi ansvarar för internets svenska toppdomän .se och sköter drift och administration av toppdomänen .nu. Intäkterna från affärsverksamheten finansierar en rad satsningar i syfte att möjliggöra att människor kan nyttja internet på bästa sätt, och stimulera kunskapsdelning och innovation med inriktning på internet.

Exempel på våra satsningar är start- och mötesplatsen Goto 10, rapporten Svenskarna och Internet, lärresursen Digitala lektioner, konferensen Internetdagarna och mätverktyget Bredbandskollen. Vår vision är att alla i Sverige vill, vågar och kan använda internet.