Person fotar skyld med information om Svenskarna och internet 2019

Rapporten "Svenskarna och internet" vinner undersökningspris

2 min läsning

Internetstiftelsens rapport Svenskarna och internet 2019 vinner priset ”Årets statushöjare” vid undersökningsbranschens stora gala Marc awards.

Svenskarna och internet är en årlig rapport från Internetstiftelsen som undersöker hur svenska folkets internetvanor utvecklas och hur samhället digitaliseras.

Vid Marc awards, undersökningsbranschens egen gala som arrangeras av intresseorganisationen Svenska marknadsundersökningsföretag, vann Internetstiftelsen priset ”Årets statushöjare” för rapporten Svenskarna och internet 2019. Priset delades ut vid galan som hölls på torsdagskvällen.

Flyttat fram positionerna för branschen

För att kunna bli nominerad till priset ska man ha varit tongivande på den svenska undersökningsmarknaden, väckt känslor och engagemang, varit nytänkande och innovativ, och ha flyttat fram positionerna för den svenska undersökningsbranschen.

– Sverige ska vara bäst i världen på att använda digitaliseringens möjligheter, enligt regeringens Digitaliseringsstrategi. Med rapporten Svenskarna och internet 2019 vill vi ge förutsättningar för att den digitaliseringen sker på välinformerade grunder. Det känns väldigt hedrande och roligt att vår viktiga och välanvända rapport får denna utmärkelse, säger Jannike Tillå, affärsområdes- och kommunikationschef på Internetstiftelsen.

Juryns motivering till priset lyder:
”Genom undersökningen Svenskarna och internet kartlägger Internetstiftelsen internetanvändningen i Sverige. Rapporten ger förståelse för hur användningen av internet i Sverige förändras från år till år, och deras välutvecklade sätt att presentera rapporten gör att allmänhetens intresse för statistik och undersökningar ökar.”

Hela rapporten

Rapporten Svenskarna och internet 2019 finns tillgänglig på www.svenskarnaochinternet.se

För mer information

Olle Hallberg, pressansvarig, Internetstiftelsen
072-003 29 91 (ej sms)
olle.hallberg@internetstiftelsen.se

Om Internetstiftelsen

Internetstiftelsen är en oberoende, affärsdriven och allmännyttig organisation. Vi verkar för ett internet som bidrar positivt till människan och samhället.

Vi ansvarar för den svenska toppdomänen .se och för driften av toppdomänen .nu. Intäkterna från affärsverksamheten finansierar en rad satsningar inom forskning och utbildning i syfte att internetanvändare i Sverige ska kunna vidareutveckla sin användning på ett medvetet sätt, samt ge kunskap om internetanvändningen i Sverige och digitaliseringens påverkan på samhället.

Exempel på våra satsningar är start- och mötesplatsen Goto 10, rapporten Svenskarna och Internet, lärresursen Digitala lektioner, konferensen Internetdagarna och mätverktyget Bredbandskollen. Vår vision är att alla i Sverige vill, vågar och kan använda internet.