Svenskarna och internet 2019 släpps 15 oktober

2 min läsning

Rapporten Svenskarna och internet 2019 är en högtidsstund för alla som intresserar sig för digitalisering och svenska folkets liv på nätet. Årets upplaga kommer 15 oktober.

Svenskarna och internet 2019 är nu lanserad, och går att läsa här.

För den som gillar statistik om internet, uppkoppling och nätvanor är det snart dags för julafton. Den 15 oktober släpps nämligen Svenskarna och internet, rapporten om svenskarnas digitala liv.

Rapporten är den svenska delen av World internet Project, ett internationellt forskningsprojekt där ett trettiotal länder deltar. Sedan år 2010 är Internetstiftelsen huvudman för den svenska studien.

Med Svenskarna och internet vill vi bidra med fakta och insikter om hur användningen av internet i Sverige utvecklas. Vi vill ge förutsättningar till att digitaliseringen av det svenska samhället och näringslivet sker på en välinformerad grund.

Se presentationen av Svenskarna och internet från Stockholm.

Var med vid lanseringen av Svenskarna och internet 2019

I samband med att rapporten släpps anordnar Internetstiftelsen lanseringsevent i Stockholm, Göteborg och Malmö. Där kommer vi presentera rapporten och dela med oss av de mest intressanta fynden – en bra bild av hur svenskarna använder internet i år.

Eventen har fri entré, men kräver förbokning eftersom lokalerna har ett begränsat antal platser. Internetstiftelsen bjuder på kaffe och tilltugg. För den som inte kan delta kommer vi också att livesända presentationen från Stockholm via Internetstiftelsens Facebooksida.

Äldre par som använder en dator.
Vad gör svenskarna på internet, och hur mycket? Det får du veta i rapporten Svenskarna och internet 2019.

Läs rapporten

Svenskarna och internet är nu släppt, och går att läsa i sin helhet.

Läs Svenskarna och internet här


Relaterat