Tekniksociologen Zeynep Tufekci keynotetalar på Internetdagarna 2019

Internetdagarna helt digitala: Apple-medgrundaren Steve Wozniak huvudtalare

3 min läsning

För första gången genomförs konferensen Internetdagarna helt digitalt. En av Internetdagarnas huvudtalare är tekniklegendaren Steve Wozniak, medgrundare av Apple.

En historisk upplaga av Internetdagarna sker den 23-24 november. Det är första gången som konferensen genomförs helt digitalt.

– Hur gör man en av Sveriges största mötesplatser för alla som jobbar med internet och digitalisering, digital på ett bra sätt? Vi är rätt säkra på att vi har rätt recept. I vanlig ordning erbjuder vi ett väl genomtänkt program med enastående huvudtalare och spännande innehåll. Men i år kan fler än någonsin delta på Internetdagarna, oavsett var de är, för att nätverka och ta del av inspirerande innehåll, säger Jannike Tillå, affärsområdes- och kommunikationschef på Internetstiftelsen.

Apple-medgrundare huvudtalare

Steve Wozniak var med och grundande världens största teknikbolag, Apple. Han konstruerade på egen hand datorerna Apple I och Apple II, företagets första succéprodukter. Nu är teknikpionjären en av huvudtalarna på Internetdagarna.

– Med Internetdagarna vill vi på Internetstiftelsen erbjuda en arena för kunskapsdelning och möten för att prata om internet ur alla perspektiv för att belysa hur digitaliseringen påverkar människa och samhälle. Därför känns det roligt att kunna presentera ett sånt spann av otroligt kunniga huvudtalare, inte minst pionjären Steve Wozniak, säger Jannike Tillå.

Övriga huvudtalare är Kate Darling, robotforskare vid MIT, som tittat på hur samhället kan förbereda sig på samspelet mellan robotar och människor, och dess lagliga och etiska konsekvenser. Renée DiResta, en av världens ledande auktoriteter när det kommer till digital propaganda, informationskrig och spridningen av vilseledande och skadliga narrativ på sociala nätverk. Payal Arora, professor på Erasmusuniversitet i Rotterdam, som studerar hur digitaliseringen påverkar världens allra fattigaste. Och techfilosofen Tom Chatfield, som är expert på digitalisering, ny media, dataspel och framtidens kompetensområden.

Läs mer om årets internationella huvudtalare här: https://internetdagarna.se/nyheter/mot-2020-ars-huvudtalare/.

Samtliga spår på Internetdagarna:

  • Accelerera och skala upp digital transformation
  • AI idag och imorgon – ett forskningsperspektiv
  • Demokrati och värderingar i tider av kris
  • Digital kompetens i skolan – hur och varför?
  • Digital Rights Popup Forum
  • DNS Meetup
  • Du, vi och digitaliseringen – skulle inte allt bli enklare?
  • Framtidsoptimism och problemlösning i en uppkopplad värld
  • Gov 2.0 – digital allemansrätt
  • Medier, makt och farligt medborgarskap
  • Myndighetsinnovation i samhällets tjänst
  • PassWordCon – Part 1 och 2
  • Resiliens i det digitala samhället
  • Sociala medier i en föränderlig värld
  • Spelkultur – i gränslandet mellan gamer och folkrörelse
  • Öppna teknologier – framtiden för offentlig sektor

Här finns programmet i sin helhet: https://internetdagarna.se/program

Om Internetdagarna 2020 
Internetdagarna pågår 23-24 november 2020. Konferensen arrangeras av Internetstiftelsen och vänder sig till alla som älskar internet. I år är första gången i Internetdagarnas 21-åriga historia som den genomförs helt digitalt, vilket möjliggör för fler än någonsin att kunna delta.

För mer information

Olle Hallberg, pressansvarig, Internetstiftelsen
olle.hallberg@internetstiftelsen.se
072-003 29 91

Om Internetstiftelsen

Internetstiftelsen är en oberoende, affärsdriven och allmännyttig organisation. Vi verkar för ett internet som bidrar positivt till människan och samhället.

Vi ansvarar för den svenska toppdomänen .se och för driften av toppdomänen .nu. Intäkterna från affärsverksamheten finansierar en rad satsningar inom forskning och utbildning i syfte att internetanvändare i Sverige ska kunna vidareutveckla sin användning på ett medvetet sätt, samt ge kunskap om internetanvändningen i Sverige och digitaliseringens påverkan på samhället.

Exempel på våra satsningar är start- och mötesplatsen Goto 10, rapporten Svenskarna och Internet, lärresursen Digitala lektioner, konferensen Internetdagarna och mätverktyget Bredbandskollen. Vår vision är att alla i Sverige vill, vågar och kan använda internet.