• Pionjärer vinner pris på Källkritikens dag

  För tredje året i rad delas priset Det gyllene förstoringsglaset ut på Källkritikens dag och i år är vinnarna riktiga källkritikveteraner: Anette Holmqvist, som står bakom "Kolla källan" och Peter Olausson, som ligger bakom boken och sajten Faktoider.

 • Internetstiftelsen investerar 1,7 miljoner i Writelin

  Writelin är en digital skriv- och arkiveringstjänst för alla som vill skriva och spara sina memoarer och biografier. Som ett steg i ledet att stödja nystartade svenska internetbolag investerar nu Internetstiftelsen 1,7 miljoner kronor i bolaget.

 • 15 kommuner får stöd för att stärka invånarnas digitala kompetens

  15 kommuner spridda över hela landet får stöd från Internetstiftelsen och regeringen för att öppna DigidelCenter – fysiska platser dit kommuninnevånarna kan vända sig för att stärka sin digitala kompetens och få hjälp med digitala tjänster och teknik.

 • Max Tegmark till Internetdagarna

  I dag presenteras det fullspäckade programmet för årets Internetdagarna. Under två dagar i november kommer över 2 700 personer att träffas i Stockholm för att diskutera digitaliseringens framtid, möjligheter och utmaningar.

 • #FrågaVarför – Internetstiftelsen kampanjar för ett bättre samtalsklimat

  Internet och sociala medier har skapat nya möjligheter för människor att göra sina röster hörda – men samtidigt leder anonymitet och distans till ett allt hårdare samtalsklimat där många skriker mer än lyssnar. Det vill Internetstiftelsen ändra på och uppmanar i den nya kampanjen #FrågaVarför alla att med en enkel fråga bjuda in till dialog istället för att döma.