• Ny dokumentär kastar nytt ljus på millennieskiftets it-bubbla

  I slutet av 1990-talet slog internet igenom och de nya internetbolagen rusade på börsen. Men när bubblan sprack gick företagen och de unga entreprenörerna bakom från hyllade till syndabockar. Frågan är var det svenska it-undret hade varit idag, 20 år senare, om det inte varit för dem? Internetstiftelsen är medfinansiärer av dokumentären ”IT-bubblan som aldrig sprack”, som kastar nytt ljus på en omvälvande tid.

 • Så har våra internetvanor förändrats under coronapandemin

  De som arbetat hemifrån vill fortsätta jobba flexibelt efter pandemin, men de som studerat på distans är mer missnöjda med det upplägget. I spåren av social distansering har pensionärerna tagit stora digitala kliv. Och många svenskar har gjort sitt första digitala besök på exempelvis en after work eller ett bröllop. Svenskarna och internet 2020 visar hur digitaliseringen och internetanvändandet har påverkats av den pågående coronapandemin.

 • Så funkar internet – ny kunskapssatsning från Internetstiftelsen

  Internetstiftelsen vill stärka vuxnas digitala kompetens om hur internet fungerar. I stiftelsens nya kunskapssatsning lär man sig vem som bestämmer över internet, om de lagar som gäller på nätet, och vad det är som gör att man hittar rätt webbsida när man surfar.

 • Experten tipsar – så skyddar du dig digitalt i sommar

  Sommaren är här men bedragare tar inte semester. Under sommarmånaderna blir många utsatta för internetrelaterade bedrägerier eller blir bestulna på mobilen eller datorn. Internetstiftelsens säkerhetschef, Anne-Marie Eklund Löwinder, ger sina bästa tips på hur du kan minska risken att drabbas och hur du kan minimera skadan.

 • Nästan 1 av 5 svenskar behöver hjälp med att installera mobilt bank-id

  Internetstiftelsens nya rapport om digitalt utanförskap visar att många svenskar behöver hjälp för att klara det digitala livet. En majoritet av sällananvändarna av internet, och även vissa dagliga användare, behöver hjälp med att exempelvis installera mobilt bank-id, skapa e-postkonto eller boka en resa på nätet.