En hand som pekar mote en laptop-skärm med Tänk säkert på.


Tänk säkert

För att du och andra internetanvändare inte ska bli lurade så är det viktigt att stärka den egna kunskapen.

Lär dig att känna igen ett bluffmejl, skydda din e-legitimation och att skapa starka lösenord med hjälp av snabbkurserna nedan. På så sätt är du bättre rustad om du skulle råka ut för bedragare på nätet.

Tänk säkert är en kampanj på uppdrag av regeringen för ett säkrare digitalt samhälle. Kampanjen är ett samarbete mellan MSB, polisen och Internetstiftelsen och syftar till att öka medvetenheten om informations- och cybersäkerhetsfrågor.

Jannike Tillå med Tänk-säkert-broschyrer.

Hjälp oss sprida kunskap

Vill du sprida kunskap om säkerhet på nätet? Beställ vår broschyr och sprid i ditt nätverk. Broschyren innehåller information om hur de vanligaste bedrägerierna går till och hur du kan skydda dig. Broschyren är kostnadsfri och finns på svenska, engelska och arabiska. Beställ genom att skicka ett mejl där du fyller i hur många exemplar du vill ha, på vilket språk och var de ska skickas.

Lär dig mer om säkerhet på nätet

Undvik att bli lurad

I förbyggande syfte

Här hittar du fler snabbkurser som hjälper dig bli en säkrare internetanvändare. Lär dig avslöja falska webbplatser eller om riskerna med publika nätverk.

Om du blivit drabbad

Få hjälp direkt

Misstänker du att du har blivit lurad på nätet? Via våra guider kan du få hjälp om du till exempel klickat på en länk i ett sms eller handlat från en falsk webbshop.

Om du vill veta mer

Fördjupa dig

Vill du få större kunskap om säkerhet på nätet kan du läsa någon av våra artiklar. Här djupdyker vi i ämnet och intervjuar experter inom området.