Registry lock

Registry lock är en funktion som erbjuder ett utökat skydd för ditt eller ditt företags domännamn. Syftet med denna funktion är att minimera risken för av domäninnehavaren ej begärda ändringar genomförs på grund av att inloggningsuppgifter kommit i orätta händer eller att system hackats.

Registry lock förhindrar att följande registreringstjänster kan utföras:

  • Uppdatering så som ompekning av domännamnet.
  • Avregistrering av domännamnet.
  • Överlåtelse till ny innehavare.
  • Byte av registrar.

Ett domännamn låst med Registry lock förnyas automatiskt tillsammans med funktionen. Domännamnet kan dock när som helst förnyas, precis som vanligt.

Registry lock är en tilläggstjänst och det är därför inte obligatoriskt för Internetstiftelsens registrarer (återförsäljare) att erbjuda tjänsten. Vänligen kontakta er registrar för information om de tillhandahåller tjänsten.

Så skaffar du Registry lock

Registry lock tecknas genom att du som innehavare kontaktar din registrar. Om du är osäker på vilken registrar du har, använd sökfunktionen nedan. Om din registrar inte erbjuder Registry lock kan du alltid välja att byta till en annan registrar som erbjuder tjänsten.

Så gör du ändringar när du har Registry lock

När du har Registry lock och önskar utföra en registreringstjänst, till exempel en ompekning kontaktar du din registrar och begär registreringstjänsten. Registraren bestämmer själv hur de verifierar att du verkligen är innehavaren innan de går vidare.

Upplåsning av domännamnet utförs sedan av registraren med hjälp av två-faktors autentisering och de kan sedan utföra registreringstjänsten. När det är gjort låses domännamnet antingen av registraren eller per automatik efter av registraren vald tidsperiod.

Vad kostar det?

Det är upp till varje registrar som tillhandahåller tjänsten Registry lock att bestämma tjänstens pris. För ytterligare information gällande priser, vänligen kontakta din registrar. Om du är osäker på vilken registrar du har, använd sökfunktionen nedan.

Hitta din kundtjänst

Internetstiftelsen har ingen gemensam kundtjänst för domännamnsinnehavare. För frågor om ett registrerat domännamn, kontakta kundtjänsten hos din registrar. För att få kontaktuppgifterna dit, skriv in ditt domännamn nedan och klicka på "Sök".