Lär dig mer

Lär dig digitalt självförsvar!

Det innehåll som du just läst hör ihop med internetguiden ”Digitalt självförsvar – en introduktion”. Guiden är framtagen i samarbete med Journalistförbundet och kan vara till stor hjälp för privatpersoner om de vill tipsa medier på säkrare sätt. Reportrar Utan Gränsers Martin Edström och Carl Fridh Kleberg från Expressen ger dig hjälp att med enkla verktyg skydda dig mot de hot som finns mot allas vår kommunikation och information på nätet. Innehållet vänder sig i första hand till människor som har information de vill ska komma ut till allmänheten, tipsare och uppgiftslämnare.

Här finns också mycket att hämta om du vill börja kommunicera på säkrare sätt eller helt enkelt vill veta lite mer om hur internet fungerar. Författarna tar även upp sådant som massövervakning och de spår du lämnar efter dig på internet. Guiden är kostnadsfri att ladda ned eller läsa på internetstiftelsen.se.

Fotnoter

Mobilen spårar dig – överallt, artikel i Dagens Nyheter –
http://www.dn.se/ekonomi/mobilen-sparar-dig-overallt/

Angry Birds and ‘leaky’ phone apps targeted by NSA and GCHQ for user data, artikel i The Guardian – http://www.theguardian.com/world/2014/jan/27/nsa-gchq- smartphone-app-agry-birds-personal-data

Så lätt är det att kapa ditt företag, artikel i Svenska Dagbladet – http://www.svd.se/sa-latt-ar-det-att- kapa-ditt-foretag_7955164

Mer om Tor kan du läsa i Internetguiden Kom igång med Tor! som finns att ladda ner från internetstiftelsen.se

Mer om PGP och hjälp att komma igång finns i Internetguiden Kom igång med PGP! som finns att ladda ner från internetstiftelsen.se.

Hemliga data kvar i mobilen, artikel i Computer Sweden – http://computersweden.idg.se/2.2683/1.485819