Bris – Barnens rätt i samhället

Bris är en barnrättsorganisation som arbetar för att förbättra barn och ungas livsvillkor i enlighet med FN:s konvention om barnets rättigheter. Bris är även remissinstans för lagförslag som påverkar barn och unga och ingår i ett nätverk med andra barnrättsorganisationer. Utöver detta är Bris är medlem i CHI, (Children Helpline international) som tillsammans med 183 andra stödlinjer i 142 länder tar emot över 14 miljoner samtal varje år. Dessutom ingår Bris i Insafe, ett europiskt nätverk som arbetar för en tryggare vardag för barn och unga online.

Bris har dagligen kontakt med barn och unga via chatt, mejl och telefon. Chatten och mejlen nås via Bris.se, medan telefonnumret till Bris är 116111. Det kostar ingenting att ringa till Bris, det syns inte på telefonräkningen och de som kontaktar oss är helt anonyma. Alla som hör av sig till oss får svar av en utbildad och erfaren kurator. På Bris.se finns även ett forum där barn och unga kan skriva och stötta varandra.

För vuxna finns ”Bris vuxentelefon – om barn” med telefonnummer 077-150 50 50 samt så finns information på bris.se om vad vuxna kan göra om de är oroliga för ett barn i sin närhet.

Som privatperson kan du stötta Bris genom att bli medlem eller bli månadsgivare. Utöver Bris.se så finns vi på Instagram, Twitter och Facebook, följ oss gärna där!